divendres, 29 de desembre del 2006

NOTA DE PREMSA


EU-l’Entesa proposa millorar l'acabat dels voltants de la Torre Na Valora


Aquests dies està urbanitzant-se l’entorn de la Torre Na Valora dins dels treballs de les empreses constructores que realitzen la unitat d’execució corresponent. Els diferents murs que estan construint-se no queden integrats en l’entorn. Sols cal visualitzar la zona des del pont de Sant Jordi per a detectar contradiccions.

Fa mesos EU-l’Entesa va denunciar les obres del mur en la costera d’Alcassares, junt al portal de Cocentaina, que estava xapat amb rajols cara vista que no deien res a l’entorn que es pretén recuperar. Vam traslladar la inquietud a la comissió d’urbanisme i l’excusa va ser que era una obra de la urbanització del riu, que tot i així ho traslladarien als responsables. Segons el regidor Francesc Agulló “on està la inquietud del PP per la conservació del nostre patrimoni? On està la llavor de fiscalització de les obres públiques a la nostra ciutat?

Segons la LUV (Llei Urbanística Valenciana) hi ha unes normes d’aplicació directa que diuen: “1. Les construccions s’hauran d’adaptar a l’ambient en que estiguen situades. 2. Les construccions emplaçades en les immediacions de béns immobles de caràcter artístic, històric, arqueològic ... han d’harmonitzar amb ells ... 3. No es permetrà que .. els murs ... el dipòsit permanent d’elements i materials o les plantacions vegetals trenquen l’harmonia del paisatge urbà tradicional, o desfiguren la seua visió.” (Art. 8). La mateixa llei contempla sancions del 25 al 50 % del valor de l’obra executada quan afecta a entorns d’edificis de caràcter històric-artístic. Sols cal llegir l’article 250 de la mateixa. Agulló indica que “anem a traslladar aquesta inquietud a la propera comissió d’urbanisme per a donar-li solucions que milloren el paisatge global de la zona”.

Una passejada completa pel nou llit del riu ens facilita imatges que cal resoldre. Enderrocs al costat del pont de Sant Jordi generats per un immoble del carrer la Puríssima i també al carrer Barranc de Na Lloba, just al costat de les muralles de la ciutat i baix del recent restaurant portal de Riquer.


Segons afirma el regidor “la conservació del patrimoni passa per intervencions globals i no intervencions puntuals. La coordinació entre regidories hauria d’estar present en l’agenda del nostre alcalde”.

dimecres, 27 de desembre del 2006

NOTA DE PREMSA

EU-l’Entesa denuncia la pròrroga de deu anys per a la gestió privada del servei elèctric municipal

El Grup Municipal d’EU-l’Entesa a través del seu regidor Francesc Agulló es mostra disconforme amb la política del govern del PP en matèria de privatització dels serveis. Segons Agulló “el govern de la ciutat ha demostrat una vegada més la voluntat injustificada, d’anar privatitzant serveis públics i deixar en mans d’empreses privades els criteris d’actuació en la gestió dels serveis públics ”. El regidor d’EU-Entesa ha manifestat que “fins i tots la convocatòria de la comissió en la que es va tractar el tema de la concessió del servei elèctric de l’Ajuntament d’Alcoi a una empresa privada es va produir sense complir els terminis legals establerts”, com va refrendar la pròpia secretària de l’Ajuntament. EU-l’Entesa va demanar, sense èxit, que es deixara damunt la taula.

Per altra banda, continua dient Agulló que “el servei de manteniment elèctric de l’Ajuntament estava duent-se a terme per una empresa que tenia la concessió per a quatre anys i ara volen adjudicar el servei per a deu anys per un montant econòmic de 232.000 € (pressupost de licitació) sense cap justificació de rigor”. Des del col·lectiu d’esquerres hi ha una sospita clara en referència a este i altres temes, segons Francesc Agulló “que es té la intenció evident de deixar les coses lligades i ben lligades abans d’eleccions i el que vinga darrere que s’apanye”.

“Però el que resulta més impresentable”, continua argumentant Agulló “és que, en tractar-se d’un contracte de gestió publica de servei, caldria un estudi econòmic-financer, que tanmateix manca a l’expedient, com també va manifestar la Secretaria de l’Ajuntament en el seu informe. El govern va argumentar que com que els informes no són vinculant no era necessari”.

En la mateixa línia es va suggerir que també era necessari l’elaboració d’un Reglament de Funcionament per a que les dos parts, en cas de cessió de servei, estiguen assabentades del que representa la responsabilitat de cadascú, tant de l’empresa com del propi Ajuntament. Aquest apartat també va ser rebutjat pels representants del govern en esta comissió de Compres i Contractació del passat 22 de desembre.

Acaba Agulló dient que “qüestions tan importants com ara si el servei ha millorat o no des que està privatitzant i les raons del perquè es continua amb aquest model de gestió, no estan clares”. El govern declina, sempre, entrar en valoracions d’aquest tipus i no planteja arguments raonables.