dimarts, 2 de gener del 2007

COMUNICAT

EU-l’Entesa decideix no sumar-se a la concentració convocada per l'’AVT

EU-l’Entesa, des de la condemna més ferma i contundent contra el terrorisme i l’ús de la violència, i des d’un respecte absolut per les víctimes passades i presents de qualsevol forma de terrorisme, ha decidit no sumar-se a la concentració davant l’Ajuntament convocada per l’Asociación de Víctimas del Terrorismo. Entenem que la dita associació ha transformat des de fa temps (i especialment en la conjuntura actual) la defensa dels drets de les víctimes del terrorisme en un atac indiscriminat contra la política global del govern en aquesta matèria. Respectem, evidentment, el dret d’aquesta associació i de qualsevol altra per expressar i mobilitzar-se a favor o en contra d’allò que crega oportú, però no podem sumar-se a una mobilització que no sols expressa la repulsa (que compartim sense reserves) a l’atemptat en Barajas del passat dia 30 sinó que pretén atacar un procés de pau que hem compartit fins ara. Seguim pensant, per damunt del dolor que sentim en aquests moments, que sense diàleg no hi ha solució possible al conflicte. “No hi ha camí per a la pau, la pau és el camí”.

No comprenem la posició del Partit Popular en aquesta qüestió. Creiem que en aquests moments difícils caldria deixar de banda els possicionaments parcials per tractar de donar una resposta unitària dels partits democràtics a la situació. No compartim l’adhesió a aquesta convocatòria i, a més, volem denunciar la descoordinació i desinterès que va manifestar el govern local davant la convocatòria del diumenge pel matí. Ens hem sentit enganyats per l’intent de retrassar dita convocatòria al dia de hui, amb l’interès manifest de fer coincidir ambdues convocatòries. Entenem que el millor favor que li fem als violents és precisament l’utilització partidista d’aquestes qüestions.

Per una solució pacífica, democràtica i consensuada al conflicte basc, condemnen de forma rotunda i sense pal•liatius l’atemptat del passat 30 a Madrid i sol•licitem la unitat de les forces democràtiques davant el terrorisme.