dijous, 25 de gener del 2007

ARTICLE D'OPINIÓ

ACORDS PER A QUÈ? SOBRE EL COMPROMÍS PEL PAÍS VALENCIÀ

Lluís Torró Gil
Candidat a les Corts Valencianes pel
Compromís pel País Valencià (EUPV)

El Bloc de la comarca ha rebutjat els intents que els hem fet des d’EU de festeig polític preelectoral. En tenen tot el dret del món: els acords signats a escala de país no obliguen a res en el plànol local. És més, a altres llocs (Alacant o València, els més destacats) són els militants d’EU els qui no en volen saber res. Les assemblees locals són sobiranes.

Ara bé, les decisions s’han d’argumentar i les raons que s’han posat damunt la taula potser no siguen suficients. Fins ara tan sols s’ha insistit per part del Bloc en què al País Valencià existeix la tanca del 5 % i que el PP no traurà majoria absoluta. Però als ajuntaments també hi ha la tanca del 5 % i la confiança que el PP no revalide la seua majoria no garanteix res. A més, no a tots els Ajuntaments de la comarca hi governa el PP. Perquè, doncs, pactes al país i no als ajuntaments?

El Compromís pel País Valencià, acord signat per EUPV, el Bloc, Verds, Esquerra Ecologista i Izquierda Republicana, pretén canviar les polítiques desplegades pels governs del PP des de fa 12 anys. Dic bé, “les polítiques” i no “els polítics”. Després dels compromisos adquirits pel PSOE amb el PP (Estatut, pacte pels residus, CAM, etc.) sembla evident que hi ha algunes línies de continuïtat importants entre els projectes d’aquests dos partits. A més, per a forces polítiques minoritàries però amb recolzament significatiu resulta molt recomanable forçar el trencament de l’opressiu clima de bipartidisme que domina el panorama polític.

Els més beneficiats, sense dubte, els ciutadans i ciutadanes, obligats a escollir sempre l’alternativa menys dolenta. La defensa de l’agricultura i els sectors industrials tradicionals, la necessitat de frenar l’urbanisme depredador i protegir el medi ambient, la recuperació i extensió dels serveis públics (educatius, sanitaris, etc.), o la defensa de les nostres senyes d’identitat com a poble (llengua, cultura, tradicions) bé s’ho val.

No hi tenen validesa aquestes raons a nivell municipal? No oferiria una major garantia per evitar la majoria del PP un acord local? No reforçaria i aprofundiria l’acord d’EU i el Bloc les polítiques progressistes que ja es despleguen a alguns ajuntaments de la comarca? Quins interessos haurien de primar, els propis de partit o els col·lectius? Reflexionem-hi!
EU-l’Entesa demana a Narbona respecte ambiental per al riu i els recursos hídrics

Els trams que resten del riu i els projectes urbanístics del PP preocupen al candidat a l’alcadia de la formació, Francesc Agulló

El Grup Municipal d’EU-l’Entesa a través del seu regidor Francesc Agulló manifesta que “la Ministra de Medi Ambient ve a visitar la urbanització del riu Riquer que gràcies a les propostes dels ecologistes i d’Esquerra Unida, i a pesar del formigó, s’ha evitat que es convertira en una simple canalització d´aigua”.

Per altra banda el regidor d’esquerres diu, que “esperem que el projecte per al tram de riu que encara queda prop de la fàbrica de “tacos”, futur museu de bombers, es mantinga el millor estat possible de conservació natural, sobre la base del que es va aprovar a sol·licitud d’ Esquerra Unida – l’Entesa, al plenari del 28 d’octubre de 2005, i que se li va remetre al Ministeri”. La proposta consistia en conservar el bosc de ribera possibilitant el manteniment dins del casc urbà d’un riu en el seu estat natural.

La Ministra ve acompanyada per Juan José Moragues, president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, organisme responsable de la gestió dels recursos hídrics al territori valencià. Agulló diu que “volem que la Confederació es pronuncie el més aviat possible, sobre la repercussió en els recursos hídrics, dels projectes previstos a la nostra ciutat per als propers anys, és a dir, camp de golf de Xirillent, el Polígon de la Canal, urbanitzacions a tot arreu, ubicació de nous barris a la ciutat apartades del casc urbà, etc., refrendats pel Model Territorial del PGOU en tràmit.” El regidor d’esquerres ha acabat assegurant que un pronunciament informat i imparcial d’aquest organisme hauria de limitar seriosament l’abast d’aquests projectes.

dimecres, 24 de gener del 2007

NOTA DE PREMSA

EU-l’Entesa declara que la publicitat del projecte del Bulevard és un muntatge per a confondre els veïns

El Grup Municipal d’EU-l’Entesa a través del seu regidor Francesc Agulló manifesta que “el projecte del Bulevard és un fet dels més greus que van a condicionar negativament la qualitat de vida a la nostra ciutat i que defineix clarament la manera de governar del Partit Popular en Alcoi".

Agulló continua dient “com a reis de la propaganda partidista que són, han enviat a les cases 7.500 € en CDs i díptics del projecte imposat pel govern, amb la justificació de que la gent estava desinformada”. Cal recordar que el partit popular va impedir que se celebrara el debat públic sol·licitat per la FAVA i aprovat en plenari. A més argumenta el regidor d’esquerres “aquesta informació s'envia intencionadament, quan el projecte ja està aprovat, les maquines treballant i els veïns no poden incorporar cap modificació.”

Per altra banda i com a conseqüència d’aquest definitiu projecte (amb un tercer carril que sospitosament no apareix al díptic) Francesc Agulló diu “que la propaganda no diu res dels problemes que tindran els pares/mares, avis/àvies, i xiquets al llarg dels quatre viatges que diàriament faran als tres col·legis i dos instituts que queden a la part de dalt del Bulevard”. És important ressaltar que aquests centres atenen a més de 3.000 alumnes i que afecten de manera més o menys directa a unes 20.000 persones.

Segons Agulló, cal recordar el fet excepcional i exemplar, que intencionadament no apareix als CD’S i díptics, del projecte alternatiu que van aportar i finançar els mateixos veïns i que amb un passeig central i dos carrils “permetia la mateixa densitat de trànsit que l’actual. Un disseny semblant a l´Avinguda de l´Hispanitat de la Zona Nord, que gràcies a la intervenció dels veïns, en el seu moment, ofereix millor qualitat de vida per a les persones i solució al trànsit”.

Així i tot, malgrat els avantatges exposats públicament per diferents espais de la ciutat, i amb un suport de prop 4000 signatures, “va ser rebutjat pel PP, utilitzant de manera partidista a la FAVA, amb un fort enfrontament dels veïns i la ruptura final de la federació” acaba dient el regidor d’esquerres.

diumenge, 21 de gener del 2007

NOTA DE PREMSA

Paco Agulló intervé junt al coordinador d'IU Gaspar Llamazares a la presentació de les candidatures municipals d'EUPV a València

Ahir, dissabte 20 de gener al matí es van presentar al paranimf de la Universitat Politècnica de València les candidatures municipals d'EUPV. Junt a Gaspar Llamazares, que va clausurar l'acte, i Glòria Marcos van intervindre els alcaldables de les huit principals ciutats del País, entre ells el candidat d'EU-l'Entesa d'Alcoi, Paco Agulló. L'acte va comptar, a més, amb l'alcalde de Seseña (també d'IU) Manuel Fuentes. La seua presència va estar carregada de simbolisme en demostrar la honradesa, la capacitat de treball i la lluita contra la corrupció urbanística que els càrrecs públics d'IU i Esquerra Unida encarnen com ningú al moment present. Com va assenyalar Fuentes "los ayuntamientos gobernados por IU tienen las paredes de cristal y sus cargos públicos los bolsillos de plástico transparente".

Paco Agulló va intervindre defensant el treball d'oposició realitzat per EU-l'Entesa a Alcoi. Així mateix va posar de manifest alguns dels eixos del programa de govern amb el que la formació es presenta als comicis de març: la defensa dels serveis públics de qualitat, la definició d'un model urbanístic sostenible i participatiu, la promoció de la cultura i la defensa de les nostres senyes d'identitat. Després de manifestar el seu convenciment de que EU és la força que garantira uns governs d'esquerres a Alcoi i a la Generalitat, la seua intervenció va acabar amb una cita de l'Ovidi.