dijous, 18 de gener del 2007



Paco Agulló, cap de llista d'EU-l'Entesa a l'Alcaldia d'Alcoi

Francesc Agulló Payà va ser elegit candidat a l’alcaldia d’Alcoi ahir a la nit durant l’Assemblea celebrada en els locals del Centre Social de la Zona Nord. Aquesta elecció es va produir per unanimitat dels membres presents a dita assemblea corroborant així la proposta de la mesa de l’Entesa i del Consell d’Esquerra Unida d’Alcoi.

En paraules del propi alcaldable per la coalició d’esquerres “aquesta és l’única proposta per a les properes eleccions municipals que garanteix una governabilitat des de l’esquerra real, partint del treball en grup i no personalitzant el càrrec”. Agulló argumenta que “anem a treballar, si cap, amb més empenta i amb un propòsit bàsic, el de fer una ciutat més habitable, més social, amb una aposta decidida per foment de la cultura i la llengua, per uns serveis públics dignes i per a tots; en definitiva treballar en direcció contrària al que ha fet el Partit Popular”.

Cal destacar les paraules que Francesc Agulló va tindre per a l’actual portaveu d’Esquerra Unida-l’Entesa, Lluís Torró al qualificar-lo de “mestre” en les tasques que ha desenvolupat al si del Grup Municipal. Agulló diu que “perdem un molt bon regidor per a la nostra ciutat, i així ho demostra el treball en els darrers anys, però guanyarem un diputat que de segur treballarà molt i de valent per a la nostra ciutat i també per a la comarca”.

NOTA DE PREMSA

El Bloc rebutja arribar a acords amb EUPV a la comarca

Emili Castelló en representació d’Esquerra Unida-l’Entesa a nivell comarcal ha manifestat que “el BLOC Nacionalista Valencià a nivell comarcal ha rebutjat tindre contactes amb EU-l’Entesa per a plantejar acords preelectorals deixant perdre una oportunitat clau abans de les eleccions locals i autonòmiques de maig d’enguany”. Castelló continua dient “han hagut diverses converses per a sentar-se i plantejar la possibilitat d’acords i la resposta sempre ha segut negativa”.

El representant d’EU-l’Entesa Comarcal ha convocat un Consell Comarcal a celebrar en breu per tal de “transmetre als membres del nostre col·lectiu la postura del BLOC a nivell comarcal i deixa manera plantejar l’estratègia adient en aquest cas”. Castelló acaba dient que “per la nostra part, i a pesar de les darreres negatives del BLOC, no tanquem definitivament la porta a possibles acords en algunes poblacions de la comarca”.

EU-l'Entesa valora positivament el resultat del taller de discussió del passat dia 13

El Grup Municipal d’EU-l’Entesa a través de la seua regidora Amèlia García valora com a positiu el resultat de la darrera taula de discussió celebrada el passat dissabte dia 13 a la seu del Club d’Amics de la UNESCO. García manifesta que “el propòsit de les taules de discussió era la de treballar conjuntament amb els ciutadans i ciutadanes i els col·lectius implicats en cada temàtica per a plantejar les propostes de cara a l’elaboració del programa electoral i aquest darrer ha segut, com els altres, molt productiu”.

Els temes tractats van ser el de Sanitat, Benestar Social, Polítiques d’Igualtat i Immigració. Segons la regidora d’esquerres “cal destacar que en Sanitat va quedar clar que les inversions en infrastructures sanitàries no van acompanyades de dotacions de personal deixant amb clara debilitat el servei sanitari”. Per altra banda i el que respecta a l’atenció primària García diu “aquest servei, que és el més proper a la ciutadania, deixa molt que desitjar atès que té un munt de carències i mancances, amb un alt índex d’aglomeració i manca de personal per atendre les necessitats dels usuaris”.

En matèria de Benestar Social la regidora d’EU-l’Entesa argumenta que “pareix un cul de sac on tot cap, caldria tindre més cura en aquestes qüestions ja que es tracta de la part més humana de la gestió d’un ajuntament”. Des d’EU-l’Entesa s’ha denunciat en reiterades ocasions, fins al cansament, que “la tendència des de fa uns anys, i molt més en l’actual legislatura, és la de privatitzar tots els serveis, tan bàsics com perifèrics, i la Sanitat i Benestar social són un bon exemple”. Esta realitat demostra dia a dia que no és la solució, ans al contrari, les privatitzacions han mermat els serveis i han fet, segons Amèlia Garcia “que es produixca un elitisme en els serveis públics, en mans privades cada volta més, que va en augment i fara que es desaparega clarament qualitat de vida als ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat”.

dilluns, 15 de gener del 2007

NOTA DE PREMSA

La militància d’Esquerra Unida de la comarca ratifica de forma inequívoca (87’5% de vot favorable) l’acord del Compromís pel País Valencià

Destaca el resultat de la taula d’Alcoi on l’acord ha estat refrendat unànimement

El dissabte passat els militants d’Esquerra Unida del País Valencià estaven convocats a un referèndum per ratificar els acords electorals amb el Bloc, els Verds, Esquerra Ecologista i Izquierda Republicana. A la comarca, s’hi van constituir dues meses a les localitats d’Ibi i Alcoi. Amb una participació lleugerament superior a la mitjana de tot el País (67’6 % a la comarca front al 60’3 % general), els resultats també han estat clarament decantats a favor de l’acord i en una proporció superior a la mitjana (87’5 % front al 77’52 %).

La participació ha estat més alta a Ibi (75 %) que a Alcoi (63’83 %), però en tots dos casos és superior a la mitjana. Així mateix, el rebuig d’alguns militants a l’acord s’ha limitat a la taula de la Foia de Castalla (incloent-hi Biar) on el percentatge del “no” ha pujat fins al 33’33 % front al 66’66% del “sí”. Per contra el resultat a Alcoi ha estat veritablement singular, constituint una de les huit taules a tot el País Valencià (d'un total de 58) on el pronunciament de la militància ha estat unànim a favor del pacte.

El candidat a les Corts Valencianes d’Esquerra Unida, Lluís Torró, ha ressaltat que “el referèndum ens singularitza davant la resta de les forces polítiques valencianes, permet la participació de tota la militància i comporta la pràctica de la democràcia participativa”.

Ara, els qui tenim la responsabilitat de materialitzar l’acord i dur-lo a bon port ens trobem recolzats per la decisió sobirana de la militància de la nostra formació”, ha afegit, i ha mostrat la seua confiança en què l’acord del Compromís pel Valencià “mobilitze el vot, d’un electorat prou desencantat i demostre que hi ha altres formes de fer política”. Per a Torróla sensació que el cicle del PP està acabant-se és cada vegada més ferma” i ha indicat que s’obren les portes a un canvi real de política cap a l’esquerra en benefici de les qüestions socials, de la recuperació dels serveis públics, de la protecció del territori i de l’impuls a la nostra llengua i cultura.

Finalment, el candidat d’EUPV ha ressaltat els singulars resultats de l’Alcoià-Comtat. “Queda ben clara la voluntat unànim d’EU de la comarca de convergir amb la resta de les forces valencianistes i progressistes per aturar els governs i les polítiques de dreta”, ha manifestat Torró. Per acabar ha senyalat que les altres forces polítiques comarcals implicades en l’acord haurien de prendre mida de la militància d’Esquerra Unida. “Els interessos de la ciutadania haurien de situar-se per damunt dels interessos de partit, legítims però secundaris”, ha sentenciat Torró.