dilluns, 15 de gener del 2007

NOTA DE PREMSA

La militància d’Esquerra Unida de la comarca ratifica de forma inequívoca (87’5% de vot favorable) l’acord del Compromís pel País Valencià

Destaca el resultat de la taula d’Alcoi on l’acord ha estat refrendat unànimement

El dissabte passat els militants d’Esquerra Unida del País Valencià estaven convocats a un referèndum per ratificar els acords electorals amb el Bloc, els Verds, Esquerra Ecologista i Izquierda Republicana. A la comarca, s’hi van constituir dues meses a les localitats d’Ibi i Alcoi. Amb una participació lleugerament superior a la mitjana de tot el País (67’6 % a la comarca front al 60’3 % general), els resultats també han estat clarament decantats a favor de l’acord i en una proporció superior a la mitjana (87’5 % front al 77’52 %).

La participació ha estat més alta a Ibi (75 %) que a Alcoi (63’83 %), però en tots dos casos és superior a la mitjana. Així mateix, el rebuig d’alguns militants a l’acord s’ha limitat a la taula de la Foia de Castalla (incloent-hi Biar) on el percentatge del “no” ha pujat fins al 33’33 % front al 66’66% del “sí”. Per contra el resultat a Alcoi ha estat veritablement singular, constituint una de les huit taules a tot el País Valencià (d'un total de 58) on el pronunciament de la militància ha estat unànim a favor del pacte.

El candidat a les Corts Valencianes d’Esquerra Unida, Lluís Torró, ha ressaltat que “el referèndum ens singularitza davant la resta de les forces polítiques valencianes, permet la participació de tota la militància i comporta la pràctica de la democràcia participativa”.

Ara, els qui tenim la responsabilitat de materialitzar l’acord i dur-lo a bon port ens trobem recolzats per la decisió sobirana de la militància de la nostra formació”, ha afegit, i ha mostrat la seua confiança en què l’acord del Compromís pel Valencià “mobilitze el vot, d’un electorat prou desencantat i demostre que hi ha altres formes de fer política”. Per a Torróla sensació que el cicle del PP està acabant-se és cada vegada més ferma” i ha indicat que s’obren les portes a un canvi real de política cap a l’esquerra en benefici de les qüestions socials, de la recuperació dels serveis públics, de la protecció del territori i de l’impuls a la nostra llengua i cultura.

Finalment, el candidat d’EUPV ha ressaltat els singulars resultats de l’Alcoià-Comtat. “Queda ben clara la voluntat unànim d’EU de la comarca de convergir amb la resta de les forces valencianistes i progressistes per aturar els governs i les polítiques de dreta”, ha manifestat Torró. Per acabar ha senyalat que les altres forces polítiques comarcals implicades en l’acord haurien de prendre mida de la militància d’Esquerra Unida. “Els interessos de la ciutadania haurien de situar-se per damunt dels interessos de partit, legítims però secundaris”, ha sentenciat Torró.