divendres, 1 de desembre del 2006


Esquerra Unida-l'Entesa presenta en roda de premsa les seues esmenes referents a la comarca de l'Alcoià-Comtat-Foia de Castalla

SANITAT, EDUCACIÓ, TRANSPORTS I INDÚSTRIA EIXOS DE LA PROPOSTA D'EU

El diputat autonòmic Alfred Botella ha explicat als mitjans el contingut de les esmenes d'EU que fan referència a la nostra comarca. La crisi industrial, la necessitat que la Generalitat assumesca (i millore) la línia de ferrocarril Alcoi-Xàtiva i les mancances en infrastructures públiques sanitàries i educatives, vertebren la proposta. EU demana una inversió global de 45 milions i mig d'euros per al present exercici i 50 milions més compromesos per a exercicis futurs.

Entre les propostes concretes, destaquen la construcció d'un segon hospital a la comarca. Segons Botella "apostem per hospitals més reduïts i pròxims; de manera que, mantenint el Verge dels Lliris d'Alcoi com a capçalera de comarca, es puga donar un servei millor i més humanitzat". A sanitat també destaca la proposta de finançament de sengles centres per a malalts mentals i per malalts d'alzheimer. Així mateix, EU reclama compromisos clars i explícits per als centres alcoians Miguel Hernández, Andreu Sempere, l'Escola d'Art i per a un nou col·legi públic de primària al centre d'Alcoi.

Per la seua banda, el regidor d'EU-l'Entesa i candidat a diputat a les pròximes eleccions per la circumscripció d'Alacant, Lluís Torró, ha criticat la manca d'esperit reivindicatiu del govern municipal d'Alcoi. Els dos responsables, a més, s'han lamentat de l'escàs nivell d'inversions dels pressupostos de la Generalitat i el fet que apunten en la direcció de privatitzar encara més els serveis públics.

dilluns, 27 de novembre del 2006

NOTA DE PREMSA

El taller programàtic d’Urbanisme i Medi Ambient es va caracteritzar per una intensa participació

EU-l’Entesa proposarà la creació d’una Oficina del Pla, embrió de la Gerència d’Urbanisme

EU-l’Entesa ha organitzat unes taules de discussió per a treballar conjuntament amb els ciutadans i ciutadanes en l’elaboració de propostes. Aquestes seran arreplegades en el programa electoral de cara a les eleccions locals 2007. Segons manifesta el regidor Lluís Torró “la primera taula de discussió del dissabte 25 ha segut molt profitosa i positiva atès que han participat un bon grapat de ciutadans i ciutadanes que amb les seues aportacions i visió actual de la ciutat, han enriquit el debat. Les propostes debatudes serviran per a plantejar un programa útil per a la ciutat.”

Els temes tractats el dissabte passat eren l’Urbanisme i el Medi Ambient, transcendentals en la gestió de la ciutat i que van suscitar un gran interès per part dels assistents. Torró argumenta que “per a EU-l’Entesa la participació ciutadana és essencial per a planificar la política i gestionar la ciutat”. La discussió es va centrar, fonamentalment en les conseqüències ambientals i socials de la gestió urbanística, així com la necessitat de introduir criteris de transversalitat a les polítiques d’urbanisme i medi ambient. Es va insistir en la inexistència (urbanisme) o la inoperativitat (medi ambient) dels instruments de participació. “La recuperació de la Mesa Local de Medi Ambient serà un dels eixos bàsics del nostre programa de govern”, apunta Torró.

La revisió del PGOU va ser un altre dels temes centrals de la discussió. La inflexibilitat dels plans elaborats sobre criteris exclusius de zonificació i les deficiències en la gestió de l’actual pla, junt a la manca de transparència i participació en la mateixa, es van apuntar com alguns dels problemes centrals. El regidor d’esquerres ha indicat “que s’ha de crear una Oficina del Pla per canalitzar la participació de ciutadans i tècnics a la redacció”, amb posterioritat, aquesta oficina podria esdevindre una autèntica Gerència d’Urbanisme que vigilara per l’execució del pla i la gestió de l’urbanisme. La resolució dels problemes d’habitatge, preservació del sòl i el patrimoni ambiental i històric, i, finalment, la transparència, serien els seus criteris bàsics de funcionament.

Resposta a Fernando Pastor

Respecte de la rèplica del regidor urbanisme respecte dels metres quadrats aprofitables de l’Estambrera, Torró ha recordat que al document aprovat al plenari hi ha 5 referències diferents però només 2 s’atenen a la lletra del conveni (20.000 m2 de sostre). Les altres 3 l’ultrapassen en més de 5.000 m2, coincidint amb la proposta que es va presentar la setmana passada en una maqueta a la fira de València.