divendres, 1 de desembre del 2006


Esquerra Unida-l'Entesa presenta en roda de premsa les seues esmenes referents a la comarca de l'Alcoià-Comtat-Foia de Castalla

SANITAT, EDUCACIÓ, TRANSPORTS I INDÚSTRIA EIXOS DE LA PROPOSTA D'EU

El diputat autonòmic Alfred Botella ha explicat als mitjans el contingut de les esmenes d'EU que fan referència a la nostra comarca. La crisi industrial, la necessitat que la Generalitat assumesca (i millore) la línia de ferrocarril Alcoi-Xàtiva i les mancances en infrastructures públiques sanitàries i educatives, vertebren la proposta. EU demana una inversió global de 45 milions i mig d'euros per al present exercici i 50 milions més compromesos per a exercicis futurs.

Entre les propostes concretes, destaquen la construcció d'un segon hospital a la comarca. Segons Botella "apostem per hospitals més reduïts i pròxims; de manera que, mantenint el Verge dels Lliris d'Alcoi com a capçalera de comarca, es puga donar un servei millor i més humanitzat". A sanitat també destaca la proposta de finançament de sengles centres per a malalts mentals i per malalts d'alzheimer. Així mateix, EU reclama compromisos clars i explícits per als centres alcoians Miguel Hernández, Andreu Sempere, l'Escola d'Art i per a un nou col·legi públic de primària al centre d'Alcoi.

Per la seua banda, el regidor d'EU-l'Entesa i candidat a diputat a les pròximes eleccions per la circumscripció d'Alacant, Lluís Torró, ha criticat la manca d'esperit reivindicatiu del govern municipal d'Alcoi. Els dos responsables, a més, s'han lamentat de l'escàs nivell d'inversions dels pressupostos de la Generalitat i el fet que apunten en la direcció de privatitzar encara més els serveis públics.