dilluns, 4 de desembre del 2006

NOTA DE PREMSA

EUPV LIMITARÀ EL CREIXEMENT URBANÍSTIC PER EVITAR “ABERRACIONS” COM A LA VILA JOISA

Lluís Torró, candidat d’EUPV a Les Corts per les comarques d’Alacant: “El Pla General de La Vila és la mostra inequívoca que la LUV és perversa perquè expandeix l’especulació a la totalitat del terme municipal”.

El cap de llista d’EUPV per la circumscripció d’Alacant, Lluís Torró, ha qualificat el concert previ del pla general de La Vila Joisa “d’aberració pròpia del Partit Popular” pel que fa a la reclassificació de 16 milions de m2 i una previsió de creixement poblacional de 100.000 habitants sobre els 30.000 actuals.

Segons Torró “el PP té molta pressa per aprovar PAIs i plans generals gegants perquè són conscients que a partir de maig de 2007 el previsible canvi de govern a la Generalitat farà inviable aquestes cimentacions indiscriminades”, en aquest sentit el candidat d’esquerres anuncia que “Esquerra Unida impulsarà la limitació del creixement urbanístic mitjançant un percentatge d’augment de la població. Tal i com ja han fet altres comunitats autònomes, com a Andalusia on no es pot aprovar cap pla que faça créixer la població més d’un 30% sobre l’actual”.

Des d’Esquerra Unida, Torró assegura que “el Pla General de La Vila és la mostra inequívoca que la LUV, ideada per Blasco i aplicada per González Pons, té un mecanisme pervers per tal d’expandir l’especulació a la totalitat del terme municipal. A La Vila, amb aquests PGOU, s’arriba al límit perquè el metre reclassificat per metre protegit de compensació no fa més que transformar tot el terreny en objecte d’especulació urbanística, ja siga per construir o per compensar”.

“Així, el projecte del PP a la població de la Marina Baixa no fa més que expandir l’insostenible model de Benidorm a la totalitat de la comarca, afectant especialment un terme que fins ara mantenia un creixement mesurat i adient per potenciar l’equilibri entre el turisme i la sostenibilitat”.