dimarts, 5 de desembre del 2006

NOTA DE PREMSA

ELS SERVEIS DE L'AGÈNCIA TRIBUTÀRIA HAN DE MANTINDRE'S ÍNTEGRAMENT

La reunió mantesa ahir amb els responsables autonòmic i provincial de l’Agència Tributària va confirmar la interpretació que fèiem des de diferents àmbits socials, econòmics i polítics. El descens de categoria de l’Agència a Alcoi provocarà la pèrdua de diferents tasques administratives i de control.

Segons afirma el regidor d’EU-l’Entesa, Francesc Agulló, “no podem entendre com a la reunió tan important no va assistir l’alcalde de la ciutat que preferia posar una primer pedra al camp de futbol de gespa artificial a la mateixa hora”. Però la manca d’assistències va ser més nombrosa “com era possible que no s’havia convidat als alcaldes de la comarca? La reunió anterior, 10 de novembre, amb tots els representats democràtics del diferents pobles va tindre un caràcter d’unanimitat i de preocupació.”

Una cosa que va quedar clar a la reunió és que no es tancarà cap oficina d’Hisenda en la reestructuració plantejada atenent a criteris de servei públic, però s’aplicaran canvis per a flexibilitzar la seua tasca. El delegat autonòmic va entrar en alguna contradicció “primer deia que el risc de perdre competències era nul, i en canvi, s’aplicaria el document marc on quedava clar que Alcoi baixava de nivell competencial. Com és possible que altres ciutats semblants al País Valencià, Benidorm, Elda, Dénia, no sofreixen aquestos canvis? Per què un document marc no és prèviament consensuat a les comarques afectades? Queda clar que des de Madrid no poden decidir el retall de les funcions a Alcoi de l’Agència Tributària”.

Des del grup municipal d’EU-l’Entesa anem a reivindicar la necessitat de mantindre tots els serveis a la comarca i ampliar les places laborals de rang superior dins de la pròpia Agència. El regidor planteja “cal que tots sumem esforços i lluitem per mantenir la qualitat i la integritat del serveis de l’Agència Tributària. No entenem com encara hi ha algun grup que li lleva importància a la situació quan va quedar molt clar el tema. La possibilitat de perdre serveis queda escrit en un document i això des de la nostra posició no anem a acceptar-ho. Exigim canvis en el document marc per a tranquil·litzar la nostra comarca”.