dimarts, 5 de desembre del 2006

NOTA DE PREMSA

ELS SERVEIS DE L'AGÈNCIA TRIBUTÀRIA HAN DE MANTINDRE'S ÍNTEGRAMENT

La reunió mantesa ahir amb els responsables autonòmic i provincial de l’Agència Tributària va confirmar la interpretació que fèiem des de diferents àmbits socials, econòmics i polítics. El descens de categoria de l’Agència a Alcoi provocarà la pèrdua de diferents tasques administratives i de control.

Segons afirma el regidor d’EU-l’Entesa, Francesc Agulló, “no podem entendre com a la reunió tan important no va assistir l’alcalde de la ciutat que preferia posar una primer pedra al camp de futbol de gespa artificial a la mateixa hora”. Però la manca d’assistències va ser més nombrosa “com era possible que no s’havia convidat als alcaldes de la comarca? La reunió anterior, 10 de novembre, amb tots els representats democràtics del diferents pobles va tindre un caràcter d’unanimitat i de preocupació.”

Una cosa que va quedar clar a la reunió és que no es tancarà cap oficina d’Hisenda en la reestructuració plantejada atenent a criteris de servei públic, però s’aplicaran canvis per a flexibilitzar la seua tasca. El delegat autonòmic va entrar en alguna contradicció “primer deia que el risc de perdre competències era nul, i en canvi, s’aplicaria el document marc on quedava clar que Alcoi baixava de nivell competencial. Com és possible que altres ciutats semblants al País Valencià, Benidorm, Elda, Dénia, no sofreixen aquestos canvis? Per què un document marc no és prèviament consensuat a les comarques afectades? Queda clar que des de Madrid no poden decidir el retall de les funcions a Alcoi de l’Agència Tributària”.

Des del grup municipal d’EU-l’Entesa anem a reivindicar la necessitat de mantindre tots els serveis a la comarca i ampliar les places laborals de rang superior dins de la pròpia Agència. El regidor planteja “cal que tots sumem esforços i lluitem per mantenir la qualitat i la integritat del serveis de l’Agència Tributària. No entenem com encara hi ha algun grup que li lleva importància a la situació quan va quedar molt clar el tema. La possibilitat de perdre serveis queda escrit en un document i això des de la nostra posició no anem a acceptar-ho. Exigim canvis en el document marc per a tranquil·litzar la nostra comarca”.

dilluns, 4 de desembre del 2006

NOTA DE PREMSA

EU-L’ENTESA COMPARTEIX LA INDIGNACIÓ DE LA COMUNITAT EDUCATIVA DEL MIGUEL HERNÁNDEZ

El Grup Municipal d’EU-l’Entesa comparteix el sentiment d’indignació i ofensa que la comunitat educativa del Col·legi Miguel Hernández ha manifestat desprès de les declaracions de l’Alcalde Sedano en el passat plenari. Segons el portaveu d’EU-l’Entesa i candidat a les Corts Valencianes, “l’Alcalde ha demostrat el seu talant despectiu davant una necessitat educativa i ha qualificat d’irresponsables als pares i mares que porten als seus fills i filles al col·legi esmentat”. Sedano va qualificar de “conilleres” les instal·lacions en les que des de fa molt anys els xiquets i xiquetes assisteixen diàriament a classe. Des d’EU-l’Entesa, la responsabilitat que els alumnes hagen estat els darrers anys en estes instal·lacions la tenen els governs de torn del PP a la ciutat i a les Corts Valencianes. “El PP governa a València des de l’any 95”, recorda Torró.

Per al col·lectiu d’esquerres s’ha incomplit el compromís del propi alcalde que deia que abans de finalitzar la legislatura estaria acabat o quasi acabat. Segons Torró “hem pogut vore que no és així i a més ens queden dubtes que es puga realitzar en la zona prevista atès que hi ha problemes.” A hores d’ara no esta duent-se a terme la urbanització dels accessos a la zona. A més sembla que hi ha col·lectors soterrats i açò en dificultarà la construcció.

En reiterades ocasions EU-l’Entesa ha manifestat que el col·legi s’hauria de construir en la zona on estan actualment les aules verdes. Continua dient Lluís Torró que “la solució passaria per ampliar la parcel·la de les aules verdes possibilitant la construcció d’un nou col·legi amb les necessitats actuals del barri i de la ciutat. D’aquesta manera es compliria el PGOU del l’any 1989 sobre el PERI de la plaça d’Al-Azraq.”

Totes estes declaracions i incompliments des del Govern Municipal demostren la manca de sensibilitat en matèria educativa i els despropòsits dels regidors que han passat pel departament d’educació incapaços de solventar de manera satisfactòria les necessitats de la ciutat en esta matèria. Per al regidor d’esquerres la responsabilitat directa la té l’alcalde que demostra diàriament una preocupació insuficient per l’educació pública en la nostra ciutat. “L’alcalde ha prioritzat els interessos urbanístics per posar en mans dels promotors urbanístics privats la plaça d’al-Azraq en contra del PGOU, front a la necessitat de resoldre els problemes educatius”, sentència Torró.

NOTA DE PREMSA

EUPV LIMITARÀ EL CREIXEMENT URBANÍSTIC PER EVITAR “ABERRACIONS” COM A LA VILA JOISA

Lluís Torró, candidat d’EUPV a Les Corts per les comarques d’Alacant: “El Pla General de La Vila és la mostra inequívoca que la LUV és perversa perquè expandeix l’especulació a la totalitat del terme municipal”.

El cap de llista d’EUPV per la circumscripció d’Alacant, Lluís Torró, ha qualificat el concert previ del pla general de La Vila Joisa “d’aberració pròpia del Partit Popular” pel que fa a la reclassificació de 16 milions de m2 i una previsió de creixement poblacional de 100.000 habitants sobre els 30.000 actuals.

Segons Torró “el PP té molta pressa per aprovar PAIs i plans generals gegants perquè són conscients que a partir de maig de 2007 el previsible canvi de govern a la Generalitat farà inviable aquestes cimentacions indiscriminades”, en aquest sentit el candidat d’esquerres anuncia que “Esquerra Unida impulsarà la limitació del creixement urbanístic mitjançant un percentatge d’augment de la població. Tal i com ja han fet altres comunitats autònomes, com a Andalusia on no es pot aprovar cap pla que faça créixer la població més d’un 30% sobre l’actual”.

Des d’Esquerra Unida, Torró assegura que “el Pla General de La Vila és la mostra inequívoca que la LUV, ideada per Blasco i aplicada per González Pons, té un mecanisme pervers per tal d’expandir l’especulació a la totalitat del terme municipal. A La Vila, amb aquests PGOU, s’arriba al límit perquè el metre reclassificat per metre protegit de compensació no fa més que transformar tot el terreny en objecte d’especulació urbanística, ja siga per construir o per compensar”.

“Així, el projecte del PP a la població de la Marina Baixa no fa més que expandir l’insostenible model de Benidorm a la totalitat de la comarca, afectant especialment un terme que fins ara mantenia un creixement mesurat i adient per potenciar l’equilibri entre el turisme i la sostenibilitat”.