divendres, 24 de novembre del 2006

NOTA DE PREMSA

EU-L’ENTESA FACILITARÀ CÒPIA DELS PRESSUPOSTOS DE 2007 A COL.LECTIUS I CIUTADANS QUE VULLGUEN

La proposta de Pressupostos per al 2007 que ha elaborat el govern de la ciutat pareix, segons el grup municipal d’EU-l’Entesa, “un secret d’estat, i no el pot vore ni saber ningú fins que el govern li semble oportú”. Es tracta, segons el regidor d’EU-l’Entesa, Francesc Agulló, “de la proposta del govern de la ciutat de com van a gastar-se i en que seran destinats els diners de tots i totes els ciutadans i ciutadanes”. Una vegada més el govern del PP, amaga les intencions que tenen en matèria econòmica.

La manera que habitualment té el govern de presentar la proposta de pressupostos, segons Agulló “no dóna possibilitat d’estudiar-los i treballar sobre ells, no possibilita el que es puga treballar en temps suficient, és molt poc el temps que hi ha entre el moment que ens faciliten còpia i el dia que s’aproven. És evident que el PP no creu en la participació ciutadana i ho demostra sempre que pot ”. Des de EU-l’Entesa, a pesar de tot, ja s’està treballant en l’elaboració de propostes.

Al mateix temps el grup municipal d’EU-l’Entesa ha programat un encontre amb col·lectius, associacions i ciutadans en general, per al proper dimarts dia 28 de novembre a les 19:00 hores a la seu del Club d’amics de la Unesco, per a debatre, segons diu el regidor d’esquerres “la proposta de pressupostos del govern d’Alcoi per al 2007, i traslladar a la ciutadania, cosa que no fa el govern en una actitud obscurantista i poc transparent, la necessitat de participar en qüestions tant importants com és a que van a destinar-se els diners de tots i totes. Des del nostre grup anem a facilitar a tots els ciutadans i ciutadanes que vullguen una còpia dels pressupostos del 2007”.

Un exemple de la manca de voluntat de compartir propostes d’aquest ajuntament, continua dient Agulló “és que als propis representants dels treballadors i treballadores de l’ajuntament, sindicats, se’ls haja negat còpia dels pressupostos que han sol·licitat, argumentant la pròpia regidora, que no estan obligats a fer-ho”. Des d’EU-l’Entesa ens sembla una conducta lamentable la que practica el govern del PP i que deuria ser exigible un canvi en les postures radicals, el PP si que ho és, i poc transparents del govern de la nostra ciutat.


INFORMACIÓ: Francesc Agulló (600943177)

Alcoi, 23 novembre de 2006

GABINET DE PREMSA D’EU-L’ENTESA

dimecres, 22 de novembre del 2006

NOTA DE PREMSA

TORRÓ: “CULPA AL CONSELL DE POSAR EN PERILL LA SEGURETAT DEL TRAMVIA D’ALACANT”

Lluís Torró, candidat d’EUPV a Les Corts per les comarques d’Alcant assegura que la privatització dels tallers TRAM i els retalls pressupostaris en les inversions perjudica greument al servei

El darrer retall als pressupostos actuals en les inversions del TRAM per tal de tapar altres forats i la intenció del Consell, segons denuncien els treballadors, de privatitzar els tallers són per a Lluís Torró “una mostra de la desídia del Partit Popular en la gestió del servei del tramvia”.

A més, el candidat d’EU per la circumscripció d’Alcant alerta sobre “els greuges que aquests retalls i privatitzacions provoquen en la seguretat del servei”. De fet, Ferrocarrils encapçala els índex de sinistralitat de l’Estat espanyol. Segons el Ministeri de Foment entre 2000 i 2002 FGV va registrar 85 accidents, un cada 10 dies, que representa el 89% del total de la xarxa de ferrocarrils autonòmica (distribuïda per Madrid, Catalunya, Euskadi, Balears i País Valencià). En aquests tres anys, el 70% dels morts (una víctima cada tres mesos) i el 90% dels ferits es van produir als trens gestionats per la Generalitat Valenciana. “Des d’aleshores no existeixen dades oficials i cal tenir en compte el greu accident del 3 de juliol on moriren 43 persones al metro de València”

“La manca de seguretat és conseqüència del deute que arrossega. La Generalitat Valenciana governada per Camps ha desatès les inversions de forma escandalosa. Per posar un exemple, en 2003 FGV només va cobrar el 22’8% de les subvencions d’explotació pressupostades pel Consell i en 2004 la morositat va arribar a 89’6 milions d’euros. Ara veiem com els pressupostos compromesos tampoc no es compleixen per la via de les modificacions posteriors”
”La situació ve de lluny. FGV no ha rebut durant els darrers 5 anys cap subvenció de l’Estat central. I tot, perquè l’any 2001 Zaplana es va gastar en altres menesters els 23’7 milions d’euros remesos des de Madrid per cobrir el dèficit d’explotació de l’empresa. El govern, que en aquell moment presidia Aznar, va tallar l’aixeta que ja no s’ha tornat a obrir”. Per això, Torró reclama que les inversions es facen efectives de manera immediata i s’ature el procés de privatització dels serveis.

València, 22 de novembre de 2006
GABINET DE PREMSA EU-ENTESA
DESEMBARC DEL PP ALCOIÀ A URBE-DESARROLLO

Demà dijous s’inaugura Urbe-Desarrollo a la Fira de Mostres de Paterna. El govern municipal d’Alcoi participa en un stand amb diferents promotors privats i amb cap iniciativa pública. Segons el regidor de l’Entesa Francesc Agullo “entendríem la participació de l’Ajuntament si realment tinguera algo que ensenyar però van a vendre projectes privats que han rebut importants contestacions per part de la ciutadania”.

Farem un breu repàs de les aportacions que van a fer-se en aquesta fira. El projecte de Serelles s’ha realitzat al marge de la planificació urbanística del PGOU alterant de forma considerable l’entorn i accés al parc natural de la serra de Mariola. L’excusa de la necessitat de construir habitatges unifamiliars no val, per què s’han canviat els projectes que anaven al voltant del col·legi La Salle que si contemplaven aquesta tipologia d’habitatges? Tampoc s’ha desenvolupat la zona de Riquer contemplada al PGOU.

Un altre exemple és la urbanització del llit del riu que l’ha encaixonat amb formigó. Cal recordar que el projecte va ser amplament contestat amb campanyes com “Riu Viu” que plantejava el mantindre l’ecosistema fluvial al seu pas per la ciutat. Aquesta obra pública, la única que presenten a la fira, ja l’ha utilitzada el PP per a fer-se campanya electoral, recordar l’exposició de fotografies al centre comarcal amb un cost de 15.000 €. En tot cas, els aspectes més positius d’aquesta intervenció van ser definits per governs anteriors que van millorar substancialment el projecte inicial (entubament del riu).

Per acabar-ho d’adobar també participarà al stand el darrer “model” urbanístic, La Estambrera. Al passat ple ja vam posar en evidència quin era el resultat final del conveni entre l’Ajuntament i la empresa. Aquest indicava una edificabilitat màxima de 20.000 m. de sostre però al document de la modificació puntual s’arriben a indicar 25.800 m2. Una cosa que va començar per traslladar una empresa fora del cas urbà por qüestiones de salut ambiental, s’ha convertir en un claríssim “pelotazo urbanístic” i el tancament de la empresa.

Agulló indica: “La incorporació a la fira del camp de golf de Xirrillent i la seua, com no, urbanització, demostra la sensibilitat urbanística del PP. Un projecte que encara no té cap document aprovat i amb diversos informes desfavorables, no pot acceptar-se de cap de les maneres. Molt “bombo i plateret” però de la revisió del PGOU ja no hem sabut rés. On està el Concert Previ del PGOU que ens tenien que facilitar? Per què s’han fet cinc presentacions i no tenim cap document? On està el consens per a definir el model de ciutat que volem? L’Entesa no accepta assistir a la presentació que realitzarà demà l’Ajuntament del seu stand”.

El conjunt de la fira és una demostració del negoci que s’està fent a costa de la destrucció del nostre territori i amb absència de polítiques socials en matèria d’habitatges. EU-l’Entesa s’adhereix a l’acte de protesta convocat per “Compromís pel Territori” demà a les 11 del matí a la porta principal de la Fira de Mostres, que planteja una immediata “moratòria urbanística” per aturar els diferents atemptats a les nostres comarques.