dimecres, 22 de novembre del 2006

DESEMBARC DEL PP ALCOIÀ A URBE-DESARROLLO

Demà dijous s’inaugura Urbe-Desarrollo a la Fira de Mostres de Paterna. El govern municipal d’Alcoi participa en un stand amb diferents promotors privats i amb cap iniciativa pública. Segons el regidor de l’Entesa Francesc Agullo “entendríem la participació de l’Ajuntament si realment tinguera algo que ensenyar però van a vendre projectes privats que han rebut importants contestacions per part de la ciutadania”.

Farem un breu repàs de les aportacions que van a fer-se en aquesta fira. El projecte de Serelles s’ha realitzat al marge de la planificació urbanística del PGOU alterant de forma considerable l’entorn i accés al parc natural de la serra de Mariola. L’excusa de la necessitat de construir habitatges unifamiliars no val, per què s’han canviat els projectes que anaven al voltant del col·legi La Salle que si contemplaven aquesta tipologia d’habitatges? Tampoc s’ha desenvolupat la zona de Riquer contemplada al PGOU.

Un altre exemple és la urbanització del llit del riu que l’ha encaixonat amb formigó. Cal recordar que el projecte va ser amplament contestat amb campanyes com “Riu Viu” que plantejava el mantindre l’ecosistema fluvial al seu pas per la ciutat. Aquesta obra pública, la única que presenten a la fira, ja l’ha utilitzada el PP per a fer-se campanya electoral, recordar l’exposició de fotografies al centre comarcal amb un cost de 15.000 €. En tot cas, els aspectes més positius d’aquesta intervenció van ser definits per governs anteriors que van millorar substancialment el projecte inicial (entubament del riu).

Per acabar-ho d’adobar també participarà al stand el darrer “model” urbanístic, La Estambrera. Al passat ple ja vam posar en evidència quin era el resultat final del conveni entre l’Ajuntament i la empresa. Aquest indicava una edificabilitat màxima de 20.000 m. de sostre però al document de la modificació puntual s’arriben a indicar 25.800 m2. Una cosa que va començar per traslladar una empresa fora del cas urbà por qüestiones de salut ambiental, s’ha convertir en un claríssim “pelotazo urbanístic” i el tancament de la empresa.

Agulló indica: “La incorporació a la fira del camp de golf de Xirrillent i la seua, com no, urbanització, demostra la sensibilitat urbanística del PP. Un projecte que encara no té cap document aprovat i amb diversos informes desfavorables, no pot acceptar-se de cap de les maneres. Molt “bombo i plateret” però de la revisió del PGOU ja no hem sabut rés. On està el Concert Previ del PGOU que ens tenien que facilitar? Per què s’han fet cinc presentacions i no tenim cap document? On està el consens per a definir el model de ciutat que volem? L’Entesa no accepta assistir a la presentació que realitzarà demà l’Ajuntament del seu stand”.

El conjunt de la fira és una demostració del negoci que s’està fent a costa de la destrucció del nostre territori i amb absència de polítiques socials en matèria d’habitatges. EU-l’Entesa s’adhereix a l’acte de protesta convocat per “Compromís pel Territori” demà a les 11 del matí a la porta principal de la Fira de Mostres, que planteja una immediata “moratòria urbanística” per aturar els diferents atemptats a les nostres comarques.