dilluns, 26 de febrer del 2007

NOTA DE PREMSA

EU- l’Entesa d’Alcoi, s’adhereix a les propostes de “Compromís pel territori” per una nova política territorial

Paco Agulló, alcaldable d’EU-l’Entesa, ha manifestat l’adhesió de la seua formació a les propostes de la plataforma “Compromís pel Territori”

EU-l’Entesa comparteix amb aquest moviment ciutadà, la preocupació per l’especulació amb el sòl que ocasiona agressions al medi ambient, destrucció del paisatge i del patrimoni cultural. Segons Agulló, “una economia basada en la construcció i en la producció de l’oci, en detriment de sectors com ara la indústria i l’agricultura, no proporciona cap benefici social i s’adopta en clara oposició a l’opinió pública”. Des de la formació d’esquerres açò obliga a subordinar l’economia a les necessitats reals de la població, amb una efectiva participació ciutadana en tots els àmbits de l’administració i especialment els processos que afecten a projectes urbanístics, infrastructures, actuacions sobre el medi ambient i ordenació del territori.

Segons el regidor d’esquerres cal obrir un ampli debat social per delimitar les línies bàsiques d’un nou model territorial, social, econòmic i energètic. Des de l’Ajuntament és necessari frenar l’especulació i protegir el medi, el paisatge i el patrimoni cultural. “El PGOU que vol imposar el PP és contrari a aquests plantejaments”, ha sentenciat. Agulló recalca, a més, que el “Compromís pel País Valencià”, la coalició autonòmica en la que participa EUPV, aposta també per l’establiment d’una moratòria per a tots aquells plans urbanístics o grans infrastructures que no acrediten la seua sostenibilitat.

El regidor planteja algunes propostes que assumirà el programa electoral d’EU-l’Entesa i que coincideixen amb els plantejaments de “Compromís pel Territori. Entre elles destaca la dedicació d’un mínim del 50% dels habitatges del PGOU dedicats a V.P.O. o a vivendes socials; la realització d’estudis comarcals respecte a les zones industrials i comercials; l’aposta clara pel model de ciutat compacta, amb creixements integrals, harmònics i sostenibles; l’aposta per la rehabilitació d’habitatges al centre històric i la promoció de vivendes de lloguer. Finalment, Agulló ha insistit en una gestió pública, racional i sostenible de l’aigua així com models sostenibles de producció i consum energètics.