dilluns, 26 de febrer del 2007

NOTA DE PREMSA

EU- l’Entesa d’Alcoi, s’adhereix a les propostes de “Compromís pel territori” per una nova política territorial

Paco Agulló, alcaldable d’EU-l’Entesa, ha manifestat l’adhesió de la seua formació a les propostes de la plataforma “Compromís pel Territori”

EU-l’Entesa comparteix amb aquest moviment ciutadà, la preocupació per l’especulació amb el sòl que ocasiona agressions al medi ambient, destrucció del paisatge i del patrimoni cultural. Segons Agulló, “una economia basada en la construcció i en la producció de l’oci, en detriment de sectors com ara la indústria i l’agricultura, no proporciona cap benefici social i s’adopta en clara oposició a l’opinió pública”. Des de la formació d’esquerres açò obliga a subordinar l’economia a les necessitats reals de la població, amb una efectiva participació ciutadana en tots els àmbits de l’administració i especialment els processos que afecten a projectes urbanístics, infrastructures, actuacions sobre el medi ambient i ordenació del territori.

Segons el regidor d’esquerres cal obrir un ampli debat social per delimitar les línies bàsiques d’un nou model territorial, social, econòmic i energètic. Des de l’Ajuntament és necessari frenar l’especulació i protegir el medi, el paisatge i el patrimoni cultural. “El PGOU que vol imposar el PP és contrari a aquests plantejaments”, ha sentenciat. Agulló recalca, a més, que el “Compromís pel País Valencià”, la coalició autonòmica en la que participa EUPV, aposta també per l’establiment d’una moratòria per a tots aquells plans urbanístics o grans infrastructures que no acrediten la seua sostenibilitat.

El regidor planteja algunes propostes que assumirà el programa electoral d’EU-l’Entesa i que coincideixen amb els plantejaments de “Compromís pel Territori. Entre elles destaca la dedicació d’un mínim del 50% dels habitatges del PGOU dedicats a V.P.O. o a vivendes socials; la realització d’estudis comarcals respecte a les zones industrials i comercials; l’aposta clara pel model de ciutat compacta, amb creixements integrals, harmònics i sostenibles; l’aposta per la rehabilitació d’habitatges al centre històric i la promoció de vivendes de lloguer. Finalment, Agulló ha insistit en una gestió pública, racional i sostenible de l’aigua així com models sostenibles de producció i consum energètics.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Felicitacions per tenir un dels blocs més sofisticat que he ensopegat en algun moment! La seva increïble quant pot treure alguna cosa simplement per la forma visualment bella que és. Youve creat un gran bloc gràfics gran espai, vídeos, disseny. Això és definitivament un bloc que cal veure!