dimarts, 13 de març del 2007

PRESENTACIÓ DE CANDIDATURA


Esquerra Unida-l’Entesa ha presentat la seua candidatura municipal renovada, completament paritària i amb una ampla representació social

Josep Fuster, ex-president de la UNESCO, com a número 3, i Lupe Pavón, presidenta del Comitè d’Empresa de l’Hospital Verge dels Lliris, com a número 4, acompanyen a Paco Agulló i Amèlia Garcia als primers llocs de la llista

Esquerra Unida l’Entesa va fer públic el dissabte passat els noms que conformen la seua candidatura a les eleccions municipals d’Alcoi. Junt al cap de llista i actual regidor, Paco Agulló, els primers llocs de la llista han estat ocupats per la també regidora Amèlia Garcia (nº 2), l’ex-president del Club d’Amics de la UNESCO Josep Fuster (nº 3), la presidenta del Comitè d’Empresa de l’Hospital Verge dels Lliris Lupe Pavón (nº 4), el periodista i dirigent d’EUPV Diego Fernández (nº 5) i l’activista Empar Devesa (nº 6). Es tracta d’una llista que renova un 50 % dels noms que composaven la llista del 2003, i que “no sols compleix amb el principi estricte de paritat entre homes i dones sinó que, a més, ofereix una ampla representativitat social de persones activistes que treballen a diferents col·lectius de la ciutat”, com va destacar Agulló.

La presentació, que va tindre lloc el proppassat dissabte durant un menjar a l’Hotel Reconquista, va comptar amb la presència d’unes 120 persones, entre militants, simpatitzants, representants de diversos col·lectius ciutadans i mitjans de comunicació, i convidats. Va destacar la presència de Glòria Marcos (coordinadora d’EUPV i candidata a la Generalitat pel Compromís pel País Valencià), els caps de llista del Compromís per Castelló i Alacant, Marina Albiol i Lluís Torró (també militants d’EUPV), la Secretària General del PCPV i nº 4 del Compromís per València, Marga Sanz, els actuals diputats autonòmics de l’Entesa per la circumscripció d’Alacant, Joan Antoni Oltra i Alfred Botella, i la diputada al Congrès i secretària quarta de les Corts Generals, Isaura Navarro. Així mateix, també hi van ser presents al dinar els caps de llista d'Otos, Milleneta, Penàguila, L’Orxa, Onil, Muro, Cocentaina, Ibi, Tavernes de la Valldigna, Ontinyent, Xàtiva i Gandia.

L’acte va ser conduït per l’escriptor Manel Rodríguez-Castelló (nº 25 de la llista) que va defensar la candidatura i la proposta d’EU-l’Entesa a Alcoi com a mostra de compromís social. El candidat a l’Alcaldia, Paco Agulló va presentar les línies bàsiques del projecte basat en la sostenibilitat ambiental, el benestar social, la recuperació dels serveis públics i la promoció econòmica. A més, va remarcar que “per a EU-l’Entesa no sols són importants les coses que es poden fer, sinó la manera de fer-les, per això junt al que s’ha dit, l’altre eix transversal de la nostra acció política ha estat i serà la participació ciutadana”.

L’acte va cloure amb les intervencions de Lluís Torró, Isaura Navarro i Glòria Marcos. El primer va defensar la coherència de l’acció política desplegada per la formació i va fer una crida “a la militància als partits polítics i, sobretot, a la societat civil, com a garantia de pressió sobre els governs, siguen del signe que siguen”. Navarro va fer un resum de l’acció política desplegada a les Corts Generals i va lloar la figura de Paco Agulló insistint què “és l’alcalde que Alcoi es mereix”. Finalment, Glòria Marcos va defensar els acords del Compromís d’EUPV amb Bloc, Verds i Izquierda Republicana, com l’única alternativa per fer fora a la dreta del govern valencià i canviar veritablement les polítiques que es practiquen des de la Generalitat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

He tingut dubtes en algun moment. Però veient la llista i davant l'aigualiment d'algunes altres propostes i la seua manca de "compromís" (s'entèn la indirecta que va per ERPV i el Bloc) em sembla que sou la millor opció. Feu fora el PP, per favor, i eviteu que el PSOE assumisca moltes de les accions del PP (privatitzacions i urbanisme, sobretot). Ànim!

Anònim ha dit...

Crec que deurieu mirar la política més detingudament, i observar que candidats es presenten a cada municipi. El candidat de EU per L'orxa,tornará a fer la desfeta de fa 4 anys: Donarli l'alcaldia al PP.