dimarts, 30 de gener del 2007

NOTA DE PREMSA

L'Entesa proposa destinar els terrenys de Monllor a zona esportiva i col·legi públic

Paco Agulló subratlla la "vocació dotacional" dels voltants del Passeig de Cervantes

El candidat a l'Alcaldia d'Alcoi per EU-l'Entesa, Paco Agulló, ha anunciat que el programa de la formació d'esquerres inclourà, com a punt destacat, la qualificació dels terrenys que actualment ocupa l'empresa Tintes Monllor com a zona dotacional esportiva i educativa. "El llit del riu (baix i dalt del pont de Cristina), l'edifici que ocupa actualment l'Escola d'Art, el propi passeig de Cervantes, el Centre d'Especialitats la Fàbrica i l'illa de cases que havia d'ocupar l'Auditori defineixen un perímetre de vocació clarament dotacional", ha apuntat Agulló. A més l'alcaldable de l'Entesa assenyala que la zona es troba a cavall de tres àrees urbanes molt densificades i amb escassos serveis, especialment pel que fa a educació pública (Centre Històric) i esportius (Centre, Eixample i Santa Rosa); sense oblidar també les mancances de dotacions culturals i associatives.

L'operació consistiria en l'adquisició dels terrenys per part de l'Ajuntament i s'hauria de realitzar mitjançant endeutament municipal. "Volem evitar que es produesca una altra "Estambrera", afirma el regidor d'EU, "tant pel que fa a l'especulació com a la pèrdua d'una oportunitat de generar espais d'ús públic". Per a la formació d'esquerres el traslladament de les indústries contaminants fóra del casc urbà s'ha de fer en benefici del conjunt dels ciutadans i no per afavorir els interessos de determinats constructors. "Evidentment, aquest procés s'hauria de dur endavant mitjançant un ample consens entre grups polítics, organismes de participació (com el Consell Escolar), associacions implicades i ciutadans. Decisions d'aquesta transcendència no es poden prendre sense comptar amb la participació ciutadana", ha sentenciat Agulló.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla una molt bona idea. Però, que en farem de l'"Auditori"? Caldria obrir un procés de participació ciutadana per decidir sobre la qüestió.

Anònim ha dit...

L'illa de Rodes (i la zona de la fàbrica dels Montllor) és un lloc ideal per a construir un viver d'empreses tecnològiques (amb la necessària complicitat de l'EPSA). Més gastos? No, més ingresos i més recursos! Alcoi ho necessita! Alcoi capital!