dimarts, 12 de desembre del 2006

NOTA DE PREMSA

TORRÓ: “NI PP NI PSOE GARANTITZEN LES MILLORES EN TRENS DE RODALIES”

Lluís Torró, cap de llista d’EUPV per les comarques d’Alacant, es pregunta si la Generalitat demana la transferència de les rodalies “per aplicar el nefast model de gestió de FGV”

El candidat d’Esquerra Unida a Les Corts, Lluís Torró, acusa al Partit Popular d’aplicar a la política “el cinisme més desvergonyit i impropi de representats públics” perquè “després del tràgic accident de la línia 1 del metro en el que no van reconèixer cap responsabilitat ni van fer dimitir als culpables, començant per la cúpula de FGV i seguint per García Antón, ara s’atreveixen a parlar de manca d’inversions als rodalies”.

Torró es pregunta si ara el Partit Popular demana la transferència de les rodalies “per aplicar el nefast model de gestió de Ferrocarrils de la Gerenalitat Valenciana, aquest que ha trencat tots els tràgics rècords de sinistralitat i mortalitat”

“Les greus carències dels rodalies al País Valencià són conseqüència de l’abandó tant per part del Partit Popular com del PSOE durant aquest anys, perquè al PP li s’oblida massa prompte que ells governaven a Madrid fa només 2 anys. En la darrera dècada tots els diners per a infrastructures ferroviàries han estat destinats a l’Alta Velocitat, un obra faraònica per construir un tren elitista que destrossa el territori i absorbeix els recursos que haurien d’anar destinats al transport més emprat que són el metropolità, els rodalies i els regionals”.

Per altra banda, el candidat d’esquerres recorda que “encara està pendent de resolució el conflicte entre el govern central i l’autonòmic per les subvencions de l’Estat a FGV i que no ha resolt ni el PP ni el PSOE. FGV no ha rebut durant els darrers 5 anys cap subvenció de l’Estat central. I tot, perquè l’any 2001 Zaplana es va gastar en altres menesters els 23’7 milions d’euros remesos des de Madrid per cobrir el dèficit d’explotació de l’empresa. El govern, que en aquell moment presidia Aznar, va tallar l’aixeta que ja no s’ha tornat a obrir”