dimarts, 12 de desembre del 2006

PROPOSTES AL PLENARI

MOCIÓ. PARTICIPACIÓ EN LA REVISIÓ DEL PGOU.

Els propers mesos poden ser decisius en la planificació urbana d’Alcoi. El passat mes de novembre el govern municipal rebia la documentació tècnica del concert previ que encetarà el procés de revisió del Pla General d’Ordenació Urbana. L’Ajuntament té ara el repte de definir el model de ciutat per als propers anys amb les aportacions de l’entramat social i individual. Estem davant una etapa important que permetrà al municipi decidir quin model de desenvolupament urbanístic vol.

Des de l’Entesa entenem que la ciutat la tenen que ordenar i dissenyar els propis actors que participen diàriament. El rumb que li donem entre tots marcarà l’orientació futura de la nostra col·lectivitat, tant els possibles errors com els encerts seran decidits per tots i totes.

En un procés de revisió urbana la participació ciutadana és fonamental. Les normatives legals justifiquen clarament la necessitat d’obrir processos de consulta, d’aportacions, i de sugerències. La pròpia Llei Urbanística Valenciana (LUV) defineix en el seu articulat el que estem argumentant:

  • Art.3.1. “L’activitat urbanística és una funció pública”.
  • Art. 6. “Les persones privades podran formular iniciatives i propostes per a desenvolupar l’activitat urbanística”, “participaran en l’adopció de les decisions”, “els particulars tenen dret a formular al·legacions i peticions”, “es reconeix a tots els ciutadans, propietaris o no, la participació en l’activitat administrativa d’execució del planejament”, “els Ajuntaments han d’establir canals de participació dels ciutadans, a més dels tràmits d’informació pública, en les decisions que afecten a l’ordenació i execució dels plans”.
  • Art. 105. “Publicitat dels Plans”, “seran públics, i qualsevol persona podrà, en tot moment, consultar-los i informar-se dels mateixos i obtenir còpia d’ells en l’Ajuntament”.

Per tant, davant dels arguments exposats, el grup municipal de l’Entesa a l’Ajuntament d’Alcoi proposa al plenari el següent acord:

  1. Iniciar els tràmits per obrir una oficina municipal específica per a la difusió, informació i planificació dels terminis del procés de revisió del Pla General d’Ordenació Urbana.
  2. Preparar unes jornades prèvies a la revisió del PGOU per a donar a conèixer aspectes tècnics que ajuden en la discussió i participació del disseny de la futura ciutat.