dimarts, 12 de desembre del 2006

PROPOSTES AL PLENARI

PREC. REHABILITACIÓ FAÇANES EDIFICS D’ALCOI

A la nostra ciutat i des de fa un temps, s’està procedint a la rehabilitació de façanes en edificis del centre de la ciutat. Aquestes intervencions estan duent-se a terme amb subvencions des de l’administració facilitant, així, als propietaris dels esmentats edificis, la possibilitat de la conservació tant des del punt de vista arquitectònic i històric com de seguretat.

Tanmateix, seria molt convenient aplicar aquest tipus d’intervencions a la resta d’edificis de la ciutat, ja que ara es provoca un cert greuge comparatiu amb propietaris i veïns d’altres zones de la ciutat. Són molt importants les intervencions en edificis dins del Centre Històric per a la conservació del patrimoni arquitectònic, però el que també és important és actuar en tota la ciutat. No sols cal mantenir el centre per raons estètiques (encara que fóra del centre també hi ha patrimoni a preservar) sinó per conservar el parc d’edificis en bon estat, evitant problemes de manteniment i/o seguretat. Es tractaria, per tant, de facilitar als propietaris i veïns la possibilitat de recorre a ajudes econòmiques per a les façanes d’edificis que superen els 40 anys d’antiguitat.

Per tant, demanem el següent al govern municipal:

Que s’amplie la possibilitat, dins de l’ordenança actual vigent, de sol·licitar subvencions per part de propietaris d’edificis d’altres zones de la ciutat, que no pertanyent al centre de la ciutat, per a la rehabilitació de façanes per als edificis de més de 40 anys d’antiguitat.